17 maart 2020

Leeuwenbergh gesloten t/m 28 april 2020

Leeuwenbergh volgt de coronamaatregelen van de overheid en de sportkoepels. Baan en clubhuis blijven t/m 28 april gesloten.

Bestuursbesluit
Leeuwenbergh volgt de maatregelen van de overheid en de sportkoepels. De verlenging heeft als doel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een onhoudbare druk op de zorg te voorkomen. Baan en clubhuis blijven t/m 28 april gesloten. Er is een beperkt aantal medewerkers aanwezig om de bedrijfsvoering zo goed mogelijk op peil te houden. Het hek is dicht.

Enkele praktische zaken

  • We krijgen vragen van leden die golfspullen uit hun locker willen halen. Dit kan, maar alleen op afspraak, uitsluitend op weekdagen en met maar één persoon tegelijk. Het terugzetten van de spullen is pas weer mogelijk vanaf het moment dat de quarantaine is opgeheven. U kunt bellen voor een afspraak met het secretariaat 070 - 3991096.
  • Ook krijgen we vragen over de golfshop. De shop is geopend van 10.00 - 16.00 uur, maar u kunt alleen op afspraak komen en slechts met één persoon tegelijk. U kunt bellenvoor een afspraak met Jos Berlijn 06 539 48 864.
  • De caddiemasters zijn niet aanwezig. Wij verzoeken u om het secretariaat niet te belasten met vragen of er misschien toch gegolfd kan worden. De baan is en blijft gesloten t/m 28 april.

Achtergrondinformatie

Golfbanen in ieder geval gesloten tot en met 28 april

Het kabinet heeft op 31 maart een verlenging bekendgemaakt van de coronamaatregelen die in eerste instantie golden t/m 6 april. Ook sportclubs moeten t/m 28 april gesloten blijven. Op 21 april zal het kabinet beslissen of de maatregelen na 28 april worden verlengd. De verlenging van de beperkende maatregelen tot en met 28 april hebben grote consequenties voor de maatschappij en ook voor de golfsport, maar worden gesteund door de NGF, NVG, NGA en PGA Holland. Bekijk hier verdere informatie: https://www.ngf.nl/over-de-ngf/nieuws/2020/apr/het-coronavirus-en-golf-in-nederland / https://www.ngf.nl/over-de-ngf/nieuws/2020/apr/faq-clubs-en-banen-coronavirus-en-golf-in-nederland

 

Is sporten en golf na 28 april wel weer mogelijk?
Tot en met 28 april zijn alle sportclubs en sportvoorzieningen gesloten en zijn er geen trainingen, competities, toernooien en sportevenementen toegestaan. Vooralsnog is niet te zeggen of golf, eventueel met aangepaste regels, na 28 april weer mogelijk is. De overheid laat uitdrukkelijk de mogelijkheid open dat de huidige maatregelen ook na 28 april gehandhaafd moeten blijven, maar een versoepeling van de maatregelen na 28 april is ook niet uitgesloten. Een terugkeer naar een normale situatie hangt helemaal af van het succes in de strijd tegen het coronavirus.

 

Voorbereiden op opening
NGF, NVG, NGA en PGA gaan ondertussen verder met het voorbereiden van een protocol voor een gedeeltelijke en verantwoorde manier van golf spelen voor het geval dat mogelijk is na 28 april en zullen zich hier ook sterk voor maken.