Lokale regels

Per 20 februari 2021 zijn de onderstaande regels van kracht.

Plaatselijke regels Leeuwenbergh

 1. De grenzen van de baan worden gemarkeerd met witte palen of witte markeringen.
 2. Gebieden gemarkeerd met rode palen met groene koppen, aan de linkerkant van hole 3, bij en rondom de afslagplaatsen van hole 4, tussen hole 4 en hole 5 en tussen hole 16 en 17 zijn een belemmering die moet worden behandeld als een abnormale baanomstandigheid. Bij een belemmering door deze verboden speelzone is het verplicht deze te ontwijken volgens Regel 17.1d.
 3. De rode hindernis aan de linkerkant van de baan langs hole 3 is maar aan één kant gemarkeerd en strekt zich vanuit de markering uit tot het oneindige.
 4. Tijdens het spelen van hole 4, is de linkerkant langs het water op hole 5, aangegeven met witte palen, buiten de baan. Deze palen worden tijdens het spelen van hole 4 beschouwd als buiten de baan markering. Voor alle andere holes zijn zij vaste obstakels.
 5. Uitwerpselen van ganzen of zwanen mogen naar keuze van de speler worden behandeld als:
  •  Een los natuurlijk voorwerp dat mag worden verwijderd volgens Regel 15.1, of:
  • Grond in bewerking waarvan ontwijken is toegestaan volgens Regel 16.1
 6. Wallen gemaakt van bundels takken omheind door houten palen, zijn vaste obstakels. Een speler mag een belemmering door een vast obstakel ontwijken volgens Regel 16.1.
 7. Grond in bewerking wordt gedefinieerd door elk gebied dat omgeven is door een blauwe lijn of blauwe paaltjes.
 8. Grond in bewerking gedefinieerd door elk gebied dat omgeven is door blauwe palen met groene kop of blauwe lijnen en een paal met groene kop is een verboden speelzone. Bij een belemmering door deze verboden speelzone is het verplicht deze zonder straf te ontwijken volgens Regel 16-1f

Straf voor overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf

 

Plaatselijke regel: schade door dieren.

In het algemene gebied zijn gebieden waar schade is veroorzaakt door vogels of grond in bewerking. Dit moet ontweken worden volgens Regel 16.1b.

Echter, er is geen sprake van een belemmering als de schade alleen een belemmering vormt voor de stand van de speler.

Straf voor spelen van de bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf volgens Regel 14.7a.

 

Bunker

Als de bal van een speler in een bunker ligt, mag de speler éénmaal een bal plaatsen op een plek naar keuze in de bunker binnen de lengte van een scorekaart of 15 cm van de oorspronkelijke ligging van de bal, niet dichter bij de hole.

Bij het handelen volgens deze plaatselijke regel moet de speler een plek kiezen om zijn bal te plaatsen en de procedures te volgen voor het terugplaatsen van een bal volgens de Regel 14.2b(2) en 14.2e.
Straf voor spelen van bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf volgens Regel 14.7a

Vlaggenstokken

De vlaggenstokken mogen niet verwijderd of aangeraakt worden. Bij harde wind mogen ze door iemand met een club in het midden stilgehouden worden.

Verboden speelzone

Het is verboden om de verboden speelzones op hole 3, 4, 5, 16 en 17 te betreden.

 

Straf bij overtreding

 • Eerste overtreding: waarschuwing
 • Tweede overtreding: een strafslag
 • Derde overtreding: twee strafslagen
 • Vierde overtreding: diskwalificatie

 

Overige gedragsregels

 • Gepaste golfkleding is verplicht. Trainingspakken, joggingpakken, leggings, housebroeken e.d. zijn niet toegestaan.
 • Het dragen van bermuda’s is toegestaan.
 • Voor heren is het dragen van shirts zonder mouwen niet toegestaan.
 • Het betreden van de baan met golfschoenen of golflaarzen geniet de voorkeur.
 • Metalen spikes zijn op het gehele complex niet toegestaan.
 • Iedere golfer wordt verzocht het tempo erin te houden en langzaam spel te voorkomen.
 • Kies de kleur tee die bij uw spel past.
 • Mobiele telefoons in de baan zijn toegestaan voor het bijhouden van scores, en het raadplegen van golfregels. Bellen in de baan is alleen toegestaan bij noodgevallen. Voorkom dat u anderen hindert als u uw mobile telefoon gebruikt. Dus bel niet op het terras, in het clubhuis, in de baan en op de drivingrange, en zet de beltoon uit.