Lokale regels

Per april 2019 zijn de onderstaande regels van kracht.

Plaatselijke regels Leeuwenbergh

1. De grenzen van de baan worden gemarkeerd met witte palen of witte markeringen.

2. Gebieden binnen de rode hindernissen gemarkeerd met rode palen met een groene kop zijn verboden speelzones. Als een bal binnen de hindernis in deze verboden speelzone ligt, mag de bal niet worden gespeeld zoals deze ligt en moet de belemmering door de verboden speelzone worden ontweken volgens Regel 17.1e.

3. De rode hindernis op hole 3 aan de linkerkant is maar aan één kant gemarkeerd en strekt zich aan de linkerkant uit tot het oneindige.

4. Tijdens het spelen van hole 4, is de linkerkant langs het water op hole 5, aangegeven met witte palen, buiten de baan. Deze palen worden tijdens het spelen van hole 4 beschouwd als buiten de baan markering. Voor alle andere holes zijn zij vaste obstakels.

5. Wallen gemaakt van bundels takken, omheind door houten palen zijn vaste obstakels. Een speler mag een belemmering door een vast obstakel ontwijken volgens Regel 16.1.

6. Grond in bewerking wordt gedefinieerd door elk gebied dat omgeven is door een blauwe lijn of blauwe paaltjes.

7. Grond in bewerking gedefinieerd door elk gebied dat omgeven is door blauwe palen met groene kop of blauwe lijnen en een paal met groene kop is een verboden speelzone. Bij een belemmering door deze verboden speelzone is het verplicht deze zonder straf te ontwijken volgens Regel 16-1f

8. De jonge aanplant en aangepaalde bomen, gemarkeerd met blauwe lintjes, op hole 16 aan de rechterkant vormen een verboden speelzone. Als de bal van een speler tegen een dergelijke boom aanligt of een dergelijke boom vormt een belemmering voor de stand van de speler of de ruimte voor de voorgenomen swing, dan moet de speler de belemmering ontwijken volgens Regel 16.1f.

Straf voor overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf

Tijdelijke plaatselijke regels

Hole 5 (verbetering oevers) 

Als een bal in grond in bewerking ligt halverwege hole 5 of als het bekend of praktisch zeker is dat een bal die niet is gevonden tot stilstand is gekomen in de grond in bewerking, dan mag de speler:

 • Zonder straf ontwijken volgens Regel 16.1, of
 • als extra mogelijkheid zonder straf, de oorspronkelijke bal of een andere bal in de droppingzone droppen. Deze dropping zone is een dropzone zoals bedoeld in Regel 14.3.

Straf voor het spelen van een bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf volgens Regel 14.7a.

Hole 11 (werkzaamheden fairway)
Als een bal in grond in bewerking ligt halverwege hole 11 of als het bekend of praktisch zeker is dat een bal die niet is gevonden tot stilstand is gekomen in de grond in bewerking, dan mag de speler:

 • Zonder straf ontwijken volgens Regel 16.1, of
 • als extra mogelijkheid zonder straf, de oorspronkelijke bal of een andere bal in de droppingzone droppen. Deze dropping zone is een dropzone zoals bedoeld in Regel 14.3.

Straf voor het spelen van een bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf volgens Regel 14.7a.

Gedragsregels

 • Het is verboden om een verboden speelzone te betreden, vanwege de kwetsbaarheid van het gebied
 • Gepaste golfkleding is verplicht. Trainingspakken, joggingpakken, leggings, housebroeken e.d. zijn niet toegestaan
 • Het dragen van bermuda’s is toegestaan.
 • Voor heren is het dragen van shirts zonder mouwen niet toegestaan.
 • Het betreden van de baan met golfschoenen of golflaarzen geniet de voorkeur.
 • Metalen spikes zijn op het gehele complex niet toegestaan.
 • Iedere golfer wordt verzocht het tempo erin te houden en langzaam spel te voorkomen.
 • Kies om de kleur tee die bij uw spel past