05 november 2023

Putjes geven

Zo gemakkelijk gedaan

We kennen het allemaal. Je loopt een lekker rondje en op de green roept een van de spelers in je flight, “die is wel goed”. Je pakt de bal op en schrijft je score op. Eigenlijk weet je wel dat het niet uitholen tegen de regels is, maar je wilt er niet flauw over doen. Golf is toch vooral fun met elkaar.

Natuurlijk heb je daar helemaal gelijk in. Maar toch zijn er een paar dingen die je in overweging kan nemen.

Het geven van puts, of het niet uitholen, mag alleen in een matchplay wedstrijd. Bij een stableford- of strokeplay wedstrijd of als je een qualifying kaart loopt is het niet toegestaan. Iedere bal moet dan worden uitgehold om een score op die hole te realiseren.

Waarom is dat?
Iedereen kent wel het putje dat je niet zou mogen missen, maar dat je op een dag toch gewoon mist. En in een wedstrijd wordt jouw score vergeleken met die van anderen en moet er dus volgens dezelfde regels zijn gespeeld. Het geven van putjes is niet volgens de regels, dus eigenlijk speel je vals.

En natuurlijk geldt dit alles niet voor een funrondje. Dan benadeel je niemand en kan je met elkaar alle regels op z’n kop zetten, net hoe het jullie uitkomt.

Waar je ook voor kiest, wij wensen je veel speelplezier!

De handicap- en regelcommissie

(vragen kun je mailen naar handicap@leeuwenbergh.nl )