31 juli 2020

'Slow play'

Wie wil dat niet: meer spelplezier en meer speelmogelijkheden voor leden en gasten....

Met ingang van 3 augustus 2020 gelden op Leeuwenbergh de volgende richtlijnen ter bevordering van het speeltempo. 

A.         Speel altijd ‘Ready Golf’ (Zie website)

B.         Loop bij voorkeur geen Q kaarten tijdens een vierbal op drukkere tijden

C.         Houdt altijd aansluiting met de flight voor je, laat nooit een hole leeg vallen, versnel zo nodig je speeltempo

D.        Als aansluiting om een goede reden (bijv. als 4-bal achter een 3/2 bal) kijk dan áchter je. Laat bij ‘opstroping’ de achteropkomende flight door of pak met je flightgenoten je bal op en loop door naar de volgende tee. 

Dus: doorlopen óf doorlaten. Speelt er niemand achter je flight, speel dan rustig door. 

E.         Volg te allen tijde de aanwijzingen op van onze Marshalls. Zij helpen u graag situaties in de geest van ‘pace of play’ op te lossen. 

Marshalls delen een gele kaart uit in geval van niet-opvolging van hun aanwijzingen of bij ongewenst gedrag. De gele kaart geldt voor de hele flight en wordt dezelfde dag gemeld aan het bestuur. Het bestuur steunt de besluiten en aanwijzingen van de Marshall en kan sancties opleggen. 

NB Het lopen ‘binnen een bepaalde tijd’ is een richtlijn om het verkeer bij hole 10 te reguleren en is géén maatstaf voor het speeltempo in de baan. Dit is geen argument om ‘slow play’ te rechtvaardigen of om anderen te belemmeren. 

Met bovenstaande richtlijnen willen we het speeltempo verder verbeteren en daarmee het spelplezier en de speelmogelijkheden vergroten. 

Wij wensen u veel spelplezier en horen graag uw feedback. 

Namens het bestuur,

René Krijt