Paragolf

Als eerste golfvereniging in Nederland is een groep van ongeveer 25 paragolfers als volwaardig lid opgenomen in de vereniging.

Leeuwenbergh heeft zeven jaar geleden haar medewerking verleend aan een experiment van Sophia Revalidatie. Onder leiding van José Loomans, pro van de stichting Golf voor Gehandicapten, is bezien of golf een rol kan spelen in verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met beperkingen. Het experiment bleek een groot succes en heeft zelfs alle verwachtingen overtroffen. De paragolfers kunnen bij Leeuwenbergh onder gunstige condities golfen en krijgen 45 groepslessen per jaar.

Het enthousiasme van de groep is groot. Golf bij Leeuwenbergh betekent voor hen veel meer dan een balletje slaan. Paragolfers bewegen, komen uit een isolement, treffen lotgenoten, helpen elkaar en lachen met elkaar. “Op de donderdag op Leeuwenbergh staat mijn beperking eens niet voorop” zei een van de deelnemers en verwoordde daarmee de gevoelens van de hele groep.

Voor nadere informatie over het paragolflidmaatschap kunt u zich wenden tot Frans van Noort (tel. 06 5490 1439). Frans helpt u verder op weg.