Paragolf

Als eerste golfvereniging in Nederland is een groep van ongeveer 25 paragolfers als volwaardig lid opgenomen in de vereniging.

Alle golfers hebben een handicap
Leeuwenbergh heeft zeven jaar geleden haar medewerking verleend aan een experiment van Sophia Revalidatie. Door de stichting Golf voor Gehandicapten (GvoorG) en Sophia Revalidatie (nu Basalt) is, na zeven jaar experimenteren op de drivingrange, onomstotelijk bewezen dat golf een uitgelezen sport is voor mensen met een beperking. Als paragolfer ligt de focus even niet op je handicap, maar juist op wat je wel allemaal kunt. Lidmaatschap bij Leeuwenbergh geeft de kans om nieuwe dingen te leren, gezond te bewegen in de buitenlucht en nieuwe mensen te ontmoeten.

De samenwerking met GvoorG is en blijft de basis van ons succes. Deze vrijwilligersorganisatie stimuleert zorginstellingen tijdig een doel voor na het revalidatietraject in het vooruitzicht te stellen: golf uiteraard. Ook de zeer betrokken vrijwilligers en pro Ruben hebben in dit traject veel steun geboden. Alle paragolfers hebben het regelexamen gedaan en een groeiend aantal doet mee aan reguliere wedstrijden. De NGF adviseert zowel zorginstellingen als belangstellende clubbestuurders kennis te nemen van onze aanpak. Iedereen is van harte welkom.

Het enthousiasme van de groep is groot. Golf bij Leeuwenbergh betekent voor hen veel meer dan een balletje slaan. “Op Leeuwenbergh staat mijn beperking eens niet voorop”, zei een van de deelnemers en verwoordde daarmee de gevoelens van de hele groep.

Voor nadere informatie over het paragolf kunt u mailen naar secretariaat@leeuwenbergh.nl. Dan zult u in contact worden gebracht met de voorzitter van de paragolfcommissie.